Aloittelimme
Keijon (Virtanen) kanssa yhteiset soitannot 1980-luvulla. Välillä on käyty vapaamman musisoinnin piirissä - välillä esitetty kurkkulaulua ja muuta mukavaa, mutta aina molempien musiikillisten juurten takia on palattu bluesiin. Erityisenä harrastuksena viime vuosina on ollut kantribluesin soittelu, mutta kyllä chicagolainenkin taipuu.
Viime vuonna (2012) opettajamme, professori (emerita) Sirkka Heiskanen-Mäkelä pyysi meiltä esitystä yläsavolaisiin kulttuuririentoihin. Kävimme soittamassa Kauppis-Heikin 150-vuotisjuhlatapahtumassa Vieremän kirjastossa. Samalla tutustuimme Sirkan omistamaan
Valkeisten kansakouluun, joka nykyisin toimii museona.
Muusikoille mielenkiintoinen löytö oli liitujen pidin, jonka avulla saattoi vetää liitutautulle kerralla nuottiviivaston. Toinen ilonaihe oli mestarin keikkakuvalla varustettu puusee:
Sirkan kutsu itse asiassa aloitti tapahtumaketjun, jossa teimme akustisen ohjelmiston blueseja ja hieman omituisempi kappaleita. Oma suosikkini on edelleen Kauppis-Heikin kirjasta ottamiin sanoihin säveltämämme blues, joka kertoo "nykyajan" vitsauksista, ompelukonekauppiaista.
Syksyllä 2012 testasimme ohjelmiston
Kerouacin kruunajaisissa Kuopiossa. Atik Ismail innostui esityksestämme niin, että uhkasi kutsua meidät vaimonsa syntymäpäiville soittamaan. Kutsua ei ole kuulunut, joten ilmeisesti järki voitti....
Sirkka ei jäänyt lepäämään laakereillaan vaan kutsui meidät kesänä 2013 Iisalmen
Suomi-Amerikka yhdistyksen kesätapahtumaan.
Teimme työtä käskettyä ja valmistimme yhdistyksen jäsenille blues-aiheisen luennon. Soittelun lomassa kerroimme bluesin historiaa ja esittelimme soittimia.
Tilaisuudesta muodostui onnistunut. Vanhat soittajat innostuivat muistelemaan omaa nuoruuttaan 1940- ja 50-luvuilla ja amerikkalaisen mustan musiikin Suomeen tuloa. Ja Sirkka lupasi, että asiaan palataan ensi kesänä - uhkasi jopa järjestää blues-festivaalit!