sunnuntai 11. elokuuta 2013

Sikarilaatikkokitaroiden taika

Innostuin sikarilaatikkokitaroiden tekemisestä kun kaivelin netistä tietoa blueskitaroiden historiasta. Netti on pullollaan amerikkalaisia ja muunkinmaalaisia ohjeita yksinkertaisten (monimutkaisia kun ei ole) sikarilaatikkokitaroiden tekemisestä. Eräs hyvä esimerkki on http://cigarboxguitars.com/resources/how-to-build-a-cigar-box-guitar sivusto, joka sisältää ohjeiden lisäksi muutakin asiaan liittyvää informaatiota.


Oman kitarani perustarpeista sikarilaatikko löytyi sikareita myyvistä liikkeistä. Sikareita kun ostetaan yleensä yksin kappalein, niin hyvät suhteet tupakkakauppiaisiin luomalla saa melko nopeasti kartutettua laajan laatikkovaraston. Ulkomaanmatkoilla kannattaa koluta paikalliset kaupat: omat komeimmat laatikot olen tuonut Etelä-Amerikasta.






Kieleksi kelpaa kitarankieli tai pianolanganpätkä. Ja oikeaoppinen kaula syntyy harjanvarresta - itse katkaisin sen polttopuiksi menossa olevasta harjasta, joten "soitetun oloinen" kaula syntyi kuin vahingossa. Tallan ja satulan tein hirven sääriluusta ja mikrofoniksi yksinkertainen pietsomikki. Helpointa tätä on soittaa slideputkella, mutta pelkillä sormillakin pärjää.


Soittimet soivat hyvin akustisesti, mutta putkiradiosta vielä paremmin. Näyte äänestä löytyy eläkkeelle jääneelle kollegallemme tekemästämme videosta: http://www.dreambroker.com/channel/tm87i1sb/lx1szw8q



Ylläolevassa kuvassa on pari tekemääni yksikielistä sikarilaatikkokitaraa, yksi kolmikielinen ja stompboxi rytmin hakkaamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti