maanantai 27. maaliskuuta 2023

VERDE - Kuusosa CD

VERDE - Kuusosa

Pidettiin Mikan luona marraskuussa 2022 sessiot hänen studiossaan. Mikan mukana soittajina olivat allekirjoittaneen lisäksi Niemisen Rauno ja Elon Mikko. Suomalaisiin perinnesoittimiin erikoistuneen Raunon kanssa oli näitä soittotuokioita tehty jo aiemminkin, levyn biiseillä Rauno soittelee itse tekemiään pynkyriä ja jouhikkoa. 

Mikko paljastui porilaisen musiikkiin heittäytymisen perinteen taidon taitajaksi. Kuusumun Profeetassa ja Mama Longhornissa bassotelleen Mikan kanssa oli mukavaa vääntää aitoa rytmimusiikkia solisteille pohjaksi. Mika soitteli syntikoita, Rhodesia ja torvia ja minä rumpuja ja Raunon tekemään noitarumpua.

Mika teki äänitykset itse tekemillään Verde putkimikrofoneilla ja putkietuasteilla, joiden erottelukyky on uskomaton. Loppumiksaus ja masterointi on tehty mahdollisimman puhtaasti, joten tilassa soittamisen stereokuva on laaja ja syvä. CD:llä voi testailla vaikka omia äänentoistolaitteitaan.

Biisit ovat mukava sekoitus Mikan analogista syntikkamaailmaa, Raunon suomalaiseen perinteeseen pohjaavaa etnoa, Mikon afro/funk-perusteista bassottelua ja minun rytmiikkaa, jossa free ja beat sekoittuvat sulavasti toisiinsa.

Biisi ja soittajatiedot

Levyn kannet kuvasi ja taittoi Mika. Ne kuvaavat hyvin levyn mystisen levollista tunnelmaa ja äänimaailman avaruutta.

Mika teki samojen sessioiden biisistä Mitataanko yliastuttu digiloikka mainion tarinallisen videon, jolta voi kuunnella maistiaisia sessioista.


Mitataanko yliastuttu digiloikka from Mika Rintala on Vimeo.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti